Не спотикатися на своїх помилках

Ющенко зробив перші кадрові призначення і цим дав надію творцям помаранчевої революції, що влада в Україні буде новою. Хотілося б від Віктора Андрійовича подальшої послідовності. Бо поява поруч з національним лідером одіозного Азарова, обіцянки «запального революціонера» Волкова та передінавгураційні потуги перефарбованого Губського дуже вже насторожували щодо можливості використання новою владою «старих перевірених» кадрів.

Я хотів би нагадати незабутні 90-ті роки, коли так само була ейфорія від свободи та незалежності. Тоді Прибалтика, приміром, зробила дуже рішучі кроки – заборонила КПРС, а на владні пости було обрано нових національно свідомих людей. В Україні ж найбільші комуністи, які були при владі і до цього, за одну ніч змінили свої ідеологічні переконання і захопили владу знову. Чим це скінчилося, ми знаємо. Пригадую, як, ідучи до влади, Леонід Кучма заявляв, що за час правління Кравчука з України було вивезено 106 мільярдів доларів, які Кучма зобов’язувався повернути. Але ж ні цих, ні інших зобов’язань так і не було виконано. Стара влада діє старими методами, і її обіцянки нічого не варті.

Тому хотілося б, щоб українці і їх лідер зробили належні висновки і не спотикалися на своїх помилках. Жодного чиновника, жодного політика, який скомпрометував себе діяльністю за старого режиму, не повинно бути в новій владі. Навіть якщо ці чиновники мовчали, вони своїм мовчанням підтримували той злочинний режим, який довів країну до прірви. В Україні є багато молодих, талановитих, розумних людей, які можуть і готові чесно та самовіддано служити Україні. Саме за ними майбутнє.

Василь Новицький, Відень, Австрія