На київській хвилі – «Радіо Свобода»

Член Ради директорів з питань радіомовлення США губернатор Джеффрі Гіршберг, президент корпорації «Радіо Вільна Європа»–«Радіо Свобода» Томас Дайн та директор Української служби «Радіо Свобода» Олександр Народецький відвідали столичну мерію з тим, щоб домовитися про трансляцію колись «ворожих голосів» на хвилі муніципальної станції «Радіо Київ».

Утім, як повідомив директор «Радіо Київ» Олександр Кривошеєнко, американська сторона запропонувала Києву таку співпрацю ще в березні 2004 року. З того часу велося узгодження документації з чинним українським законодавством, а зараз над нею працює вашингтонська сторона, узгоджуючи зі своїми законами. Під час зустрічі конкретну дату підписання угоди не назвали, оскільки, як пожартував пан Гіршберг, в Америці теж є бюрократи, які затягують процес. Київський міський голова Олександр Омельченко запропонував підписати угоду наприкінці січня. Американська сторона зазначила, що, можливо, це станеться на початку лютого.

За словами Олександра Кривошеєнка, «Радіо Київ» зможе розпочати трансляцію вже за три дні після підписання угоди. Попередні домовленості передбачають надання «Радіо Свобода» двох годин ефіру на хвилі 98 FM. Американська сторона фінансово компенсуватиме витрати, пов’язані з трансляцією.

Аналогічні пропозиції подали киянам радіостанції «Polonia» та «Deutsche Welle». «Нині ми розглядаємо, наскільки вони будуть цікавими для київського слухача», – сказав Олександр Кривошеєнко.