Бракує контейнерів

У тому, що залізнична станція «Видубичі» тоне у смітті, а вулицю Звіринецьку ніхто не підмітає, ми спробували переконатися, навідавшись за цими адресами.

Вийшли на станції метро «Видубичі» і попрямували до зупинки тролейбуса № 38. Угледіли, бо цього просто не можна обминути, величеньку магістральну трубу, кинуту уздовж автошляху. На ній, сталевій, ще не встигли заробити пияки, розпилявши і здавши на металобрухт. Нарешті побачили серед дерев доріжку, що вела поміж приватних будинків на пагорб. Рушили нею, озираючись на всі боки. Помітили, що люди, які разом із нами «повзуть» угору, майже не смітять, а от із протилежного боку проходу розкидані папірці, упаковки, пляшки. Жодного контейнера або хоча б урни для сміття ми тут не побачили.

Поцікавилися, чи прибрано у кварталі, що межує з приватним сектором? Двірники о дев’ятій ранку вже закінчили підмітати свої території. Приміром, у дворі житлового будинку № 65 на вулиці Звіринецькій було чисто, жодного «фантика», та й інші двори порадували охайністю.

Спустилися до залізничної станції «Видубичі», аж тут натрапили на гору непотребу, складеного у паперових мішках. Роздивилися, що ж це за «дивовижна гірка». З’ясувалося, що тими мішками акуратно підперли контейнер для сміття. Певно, у такий спосіб будівельники з ЖБК Буд. 11 зекономили: контейнер встановили, а те, що він замалий для такої кількості відходів, – то нічого, аби було.

Зрозуміло, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Якби поблизу вулиці Звіринецької вистачало урн (автовокзал), контейнерів для збору сміття (приватний сектор) та великих контейнерів (залізнична станція «Видубичі»), на цій території було б чисто. Можливо, влада Печерського району іншої думки про це?