«Жарт» налякав не на жарт

До відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх 4-го територіального відділу міліції Солом’янського РУВС столиці звернулися стривожені батьки великої родини – їхній тринадцятирічний син, інвалід з дитинства, пішов опівдні з дому й не повернувся. Розпитавши все про хлопця, його родичів та знайомих, оперативники взялись до роботи.

Як повідомила прес-офіцер Солом’янського райуправління Ірина Біба, співробітники відділу обстежували підвали і горища будинків, теплоцентралі, розіслали орієнтування в різні області, чергували на вокзалі, опитали десятки безпритульних,  але дитини так і не знайшли.

Батько хлопця – сорокарічний житель Дніпропетровської області – приїхав до столиці на заробітки. Коли вдалося влаштуватися на будівництво й одержати для житла окремий вагончик, чоловік забрав до Києва свою родину – дружину й шістьох дітей. Минуло чотири дні після зникнення дитини. Біля вагончика – місця проживання родини – зупинився «Мерседес». З нього вийшов молодий чоловік, і сказав батькам: якщо вони хочуть побачити свого сина живим і здоровим, їм потрібно через день о восьмій годині вечора залишити десять тисяч доларів в урні біля ресторану «Макдональдз» на майдані Незалежності, інакше їхнє чадо вивезуть за кордон.

Хоч якою абсурдною була вимога невідомого (статок родини нижче середнього, дві дитини – інваліди дитинства), але за життя хлопчика потрібно було боротися. Оперативники зібрали гроші й поїхали з батьками на Майдан, де залишили пакет у домовленому місці.

Які ж були здивовані всі, коли через якийсь час по гроші прийшов… розшукуваний. Пізніше хлопець розповів міліціонерам, що сам додумався вимагати гроші в батьків і умовив водія таким чином «пожартувати». Тепер «безвісти зниклого» під розписку віддали батькам.