Прокуратура з Київрадою не погодилася

Прокуратура Києва провела перевірку відповідності вимогам закону рішення Київради від 30 вересня 2004 року «Про надання земельної ділянки будинку відпочинку «Пуща Водиця» Державного управління справами для розширення території будинку відпочинку «Пуща Водиця» на вул.Вишгородській в Оболонському районі міста Києва» і порушила кримінальну справу за фактом безгосподарного використання земель лісового фонду.

Перевіркою встановлено, що цим рішенням із земель державного лісового фонду, що перебували в користуванні комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство», вилучено 500 гектарів лісу, переведено їх до категорії земель запасу рекреаційного призначення та надано в постійне користування будинку відпочинку «Пуща Водиця» ДУС для розширення його території. Прокуратура вважає, що це рішення ухвалено з порушенням лісового та земельного законодавства. Від його реалізації державному лісовому фонду було б завдано збитків на суму 61,4 млн. грн. А тому 21 грудня 2004 року прокуратура Києва ухвалила протест на зазначене вище рішення, який буде розглянуто на найближчій сесії Київської міської ради. Перевіркою також виявлено факти незаконного будівництва житлового комплексу, господарських споруд, вирубки лісу.

За результатами перевірки прокуратура Києва порушила кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ст.ст. 254, 246 КК України, а також подала заяву до суду про розірвання договору оренди.

Інф. «ВК»