Спостерігач із прізвищем Ющенко

26 грудня разом із вісьмома тисячами небайдужих до майбутнього України киян, які прагнули бути спостерігачами у різних регіонах, я виїхала до Севастополя. 225-й округ прийняв нас, помаранчевих, стримано. Скажімо, на нашій дільниці № 8 мені не довелося пред’являти посвідчення хіба що собачці виборця, яка, мабуть, теж прийшла пересвідчитися: чи все тут гаразд? Бо інакше й від неї могла б надійти скарга. Проте це дрібниці порівняно з тим, що на іншій дільниці довелося пережити одній із спостерігачок Ользі із прізвищем ЮЩЕНКО.

– Коли там побачили мої документи, першим запитання було: що у нас робитиме його родичка? – розповіла дівчина. – Спочатку мене хотіли навіть викинути з дільниці. А потім таки вгамувалися.

Уже після підрахунку голосів кожен член комісії старався пригостити гарну «родичку» тоді ще майбутнього президента смачненьким…

У нас же на дільниці, розташованій у середній школі № 39, не лише все насправді було по-чесному, а й один із прибічників Януковича – військовий, який слідкував за порядком, – запропонував випити разом по філіжанці кави за того президента, котрого вибере народ. Його навіть не засмутило, що за Ющенка цього разу тут проголосувало на чотири відсотки більше.

Найкращий же попередній результат в окрузі, як тоді повідомили нам у севастопольському помаранчевому штабі, був в одній із в’язниць. Засуджені пояснювали своє свідоме невизнання на високому посту колишнього «побратима» Януковича перш за все його принизливими навіть для зеків статтями, за якими він сидів. До того ж вони не хотіли, щоб уся країна перетворилася на зону. Адже на волі – їхні діти.

…Днями мені до Києва зателефонував севастополець, з яким на дільниці пили каву, і повідомив, що в отій в’язниці за Віктора Андрійовича проголосували майже 100 відсотків. І вже тепер запропонував випити каву на історичному Майдані у Києві 23 січня. Що ми й зробили позавчора.