Щоб увесь світ дізнався

Український дім, який під час помаранчевої революції перетворився на прихисток для її учасників, під час інавгурації Віктора Ющенка став прес-центром для журналістів. Тут працівники мас-медіа могли спокійно спостерігати за вступом на посаду нового Президента України, а також відпочити від роботи.

Журналістів прибуло чимало – понад півтори тисячі, багато представників іноземних ЗМІ. Режисер Василь Вовкун відтворив в Українському домі шматочок майдану Незалежності. Тут і паркан від наметового містечка, і плакати за Віктора Ющенка, «наколоті» апельсини й «американські» валянки... Гості мали нагоду прикрасити цю експозицію автографами.

А на другому  поверсі влаштували фотовиставку, присвячену помаранчевій революції. Тут зафіксовано найвизначніші й найяскравіші миті народного спротиву.

Для тих, хто не зміг потрапити на процедуру інавгурації до Верховної Ради, влаштували пряму трансляцію визначної події. І якщо в залі парламенту панувала урочиста тиша і лише зрідка лунали оплески, то журналісти не приховували своїх емоцій. Тому раз за разом церемонію переривали гучні овації: «Ющенко!» А коли на екрані з’явився екс-президент Леонід Кучма, всі скандували: «Ганьба!»  І тішилися з того, що час його правління нарешті закінчився. Усі дружно співали Державний Гімн та бажали многая літа новому Президентові. А потім вітали один одного. Згодом за закликом Віктора Ющенка журналісти одразу рушили на майдан Незалежності. Бо кожен хотів побачити й відчути цю святкову атмосферу, аби донести її у своїх матеріалах до читачів, слухачів, глядачів.