Євросигнал українцям

Комісар Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Марія Ферраро-Вальднер була єдиною з численних закордонних гостей, які прибули на інавгурацію Президента України, хто провів у Києві прес-конференцію. Відрадно, що Європі є що сказати Україні – дати обнадійливий сигнал не лише новому главі держави, а всьому суспільству.

Першим кроком назустріч, як сподівається пані Вальднер, стане надання Україні статусу країни з ринковою економікою. Крім того, відносини Україна – ЄС розвиватимуться масштабніше і на найвищому рівні. Адже, як сказала комісар ЄС, вона і її шеф та колега Хав’єр Солана «визнають нову політичну реальність в Україні і пропонують спосіб прискорення реалізації спільного плану дій».

Високоповажну пані приємно здивували українці, які «мужньо стояли на вулицях Києва та наполягали на своєму праві на чесні вибори». Перемогу Віктора Ющенка пані Вальднер назвала переломним історичним моментом, а події навколо виборів «були для європейців справжнім натхненням». Адже українці продемонстрували своє прагнення до цінностей, які поділяє Європа. Беніта Ферраро-Вальднер заявила: «Що більше Україна показуватиме свою рішучу підтримку демократії та верховенства права, то більше ми демонструватимемо нашу рішучу налаштованість на поглиблення економічної співпраці та економічної інтеграції».