У протоколах фігурує Шуфрич

Під час інавгурації Президента України Віктора Ющенка на майдані Незалежності не було зареєстровано жодних порушень громадського порядку.

Як зазначив начальник центру громадських зв’язків столичної міліції Дмитро Андрєєв, за оцінками співробітників міліції, на «народній інавгурації» перебувало близько 300 тисяч осіб. Під час церемонії на Майдані люди пили шампанське, але міліціянти ставилися до цього лояльно, хоча розпивати спиртні напої в громадських місцях заборонено.
На майдані Незалежності було створено 4 сектори, 10 дільниць охорони громадського порядку та 12 контрольно-перепускних пунктів, на яких було задіяно більш як 6 тисяч правоохоронців. Безпеку закордонних гостей забезпечувала так звана «посольська бригада», що постійно охороняє 96 іноземних дипломатичних представництв, розташованих у Києві. Цей підрозділ працював у посиленому режимі. У разі виникнення проблем його співробітники готові були прибути на виклик протягом  чотирьох хвилин.

Утім, один інцидент таки виник – скоєно напад на народного обранця Нестора Шуфрича, який відвідав наметове містечко прихильників Януковича. Проте виступити там йому не вдалося. Навколо Нестора Шуфрича одразу утворилося щільне коло обурених людей, які вигукували: «Ганьба!», «Зрадник!». Попри те, що пана Шуфрича охороняли кілька міліціонерів, вони не змогли стримати натиску людей і не вберегли його від кількох штурханів. Парламентарій змушений був втікати крізь натовп кількасот метрів. Як повідомили в прес-службі столичної міліції, правоохоронці затримали одного нападника.