Маємо сподівання, що не буде розчарування

Гості урочистого засідання парламенту і депутати, виходячи із зали, ділилися своїми враженнями.

Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІларет: «Ми горді, що помаранчева революція здивувала увесь світ. Це свідчить, що Україна стала новою державою. Але демократія – це також і добробут народу. Президент України це повинен довести».

Кардинал УГКЦ Любомир Гузар: «Завтрашній день буде світлим. А якщо завтра нічого не зробимо, то промине цей день. Усе залежить від того, наскільки те, що ми почули, ще почуємо, пережили, зуміємо використати і піти до кращого».

Чемпіон світу з боксу Віталій КлиЧко: «Нині є велика гордість в українців! Як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто за кордоном. На нового Президента лягає велика відповідальність, адже народ очікує від нього багато змін на краще. Сподіваюся, що розчарувань не буде ні в кого, а передусім у тих людей, які віддали свої сили для цієї перемоги. Ці люди мають і надалі працювати разом із Президентом».

Лідер російської опозиції Борис НЄмцов: «Це історичний день передусім для українського народу, а також для всього слов’янського світу. Ми є свідками народження нації, нової України. Найголовніше тепер – виправдати надії тих мільйонів, хто голосував за Віктора Андрійовича, хто стояв на Майдані. Сама інавгурація, як на мене, була дуже людяною. Приємно, що обидва попередніх президенти були присутні. Це вкрай важливо. Як важливо, що Президента привітали і депутати, які не підтримували його. Це свідчить, що в Україні буде громадянський мир. Дуже сподіваюся, що перший візит Президента України в Москву буде успішним. Я вам скажу просто і відверто: ми з доброю заздрістю дивимося на Україну. І віримо, що Росія, рано чи пізно, теж буде вільною й демократичною. Ваш досвід для нас – неоціненний!»

Валерій Коновалюк («Регіони України»): «Віктор Янукович висловив жаль, що його запросили лише в останній день. Але фракція наша була на інавгурації, і цим ми засвідчили підтримку й повагу до Президента України. Повагу до тих громадян, які підтримали Віктора Ющенка. Ми також продемонстрували міжнародній спільноті, що є впливова політична сила, яка гідно й демократично працюватиме надалі».

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко: «Це перемога усіх. Зокрема й тих, хто голосував не за Ющенка. Ми зробимо все, щоб ці люди відчули, що вони теж виграли. Сьогодні – новий день, день початку зовсім нового шляху. І дай Боже, нам його пройти. Україна зібрала багато гостей. Це – великий знак пошани. І внутрішня, й зовнішня політика мають відповідати тим очікуванням, які має щодо нас світ».

Олег РибаЧук («Наша Україна»): «Сьогодні я гордий, що українець, належу до народу, який підвівся з колін і в рабство вже не піде ніколи! А журналісти повинні вже не боятися говорити про бюрократів, корупцію, про те, що влада, можливо, не досить ефективно на щось реагує. Така критика нам потрібна, як кисень. За Ющенка жоден урядовець, який себе скомпрометував, не працюватиме».