У нас буде вулиця Помаранчевої революції?

Київрада вирішила провести у січні два пленарних засідання. Перше, з єдиним питанням порядку денного, відбулося учора. Депутати мали утворити окружну виборчу комісію по виборчому округу №60, де обиратимуть їхнього колегу замість того, що вибув.

Комісію затвердили у складі 11 осіб – представників різних політичних партій. Подано ж до розгляду було 57 осіб. До початку обговорення депутат Андрій Странніков запропонував внести до порядку денного питання, яке набуло широкого резонансу. Йдеться про  виділення великих земельних ділянок у Пущі-Водиці, на які претендують уже колишні урядовці від Януковича і деякі депутати Київради. Зал завирував, але Олександр Омельченко одразу вніс пропозицію: створити комісію, яка вивчить це питання і подасть свої пропозиції на сесію 27 січня. На цьому й зійшлися. З наступною пропозицією виступив Володимир Присяжнюк, який запропонував назвати одну зі столичних вулиць ім’ям Помаранчевої революції. Питання зумовило неоднозначні оцінки депутатів, тому за пропозицією міського голови його теж вивчатимуть, а тоді розглядатимуть на сесії 27 січня.

– Далі засідання вестиме мій заступник Володимир Яловий, – сказав Олександр Омельченко. – А я разом із головами всіх районів маю бути у ще чинного Президента України Леоніда Кучми. До речі, за законом про столицю, Президент, який іде з посади, або той, хто заступає на неї, не перепризначає голову Київської міської держадміністрації та голів районних у Києві адміністрацій. Цей закон підтверджено Конституційним судом.