«Гроші ніколи не замінять духовності»

Цими словами депутат Київради Георгій Дігам розпочав презентацію довідково-методичного видання «Шляхами Перемоги (1941–1945 роки)», де зібрано пошукові програми і матеріали для бесід, присвячених 60-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні. Збірка вийшла в світ за його ініціативи в рамках Всеукраїнського проекту «Похід Пам’яті-2005» та безпосередньої участі Київського міського історико-патріотичного клубу «Пошук».

Потім відбувся святковий вечір для ветеранів війни. На ньому ветерани виконали свої улюблені естрадні номери і довели присутнім, що в них ще є порох у порохівницях. Приміром, для колишньої підпільниці Тамари Юріївни Королевської донині  найкращими є пісні з репертуару неперевершеної Клавдії Шульженко. Незабутній «Синий платочек» вона виконує вже понад 60 років. Проте найбільше гостей «вогника» приголомшив запальний твіст 62-річної Марії Луніної, який був ніби викликом молоді. До речі, пані Марії випало народитися не де-небудь, а у концтаборі німецького міста Дорстен.

Після концерту і «бойових» ста грамів меценати з фірми «Фокстрот» привітали ветеранів не лише квітами, а й з шампанським, цінними призами, які розіграли в лотерею. Дехто став власником пилососа, а комусь дістався давно омріяний музичний центр.

Не забули ветерани війни відзначити і свого благодійника, депутата Київради Георгія Дігама. За значний внесок у пошукову діяльність і патріотичне виховання молоді його нагороджено пам’ятним знаком «Подяка Київського історико-патріотичного клубу «Пошук».