Ніхто не хоче до «чорного списку»

Парламентська фракція «Регіони України» звернулася до Служби безпеки України з вимогою «встановити справжніх ініціаторів створення «чорних списків» і припинити таку практику розправи над політичними опонентами».

Як заявив нардеп Володимир Бронников, останнім часом багато політиків і представників влади отримали повідомлення, що їх занесено чи ще буде занесено до «чорних списків ворогів народу». На думку Бронникова, до списку потрапляють прізвища осіб, які «не відповідають правильним політичним симпатіям». Він нагадав, що «списки неблагонадійних» колись складали жандарми, фашисти, комісари. «Спільне тут одне – всі ці списки передували встановленню тоталітарних і фашистських режимів.

Інтелектуали з «Нашої України» про це не можуть не знати. Як не можуть не знати і те, що інтелігенція завжди ставала першою жертвою тоталітарних режимів і тоді стороною від імені народу починали  правити швоньдери», – йдеться у заяві однопартійців Віктора Януковича.

Як «товарищ Саахов» у фільмі «Кавказька полонянка», представники вчорашніх провладних сил, вимагають забезпечення законності й контролю за дотриманням «норм суспільного життя» від конституційних органів, а не від революційних організацій. «Конституція і закон – понад усе!» – запевняють прихильники Януковича. На жаль, подібних гасел вони не виставляли у період явно нечесної передвиборної боротьби, коли процвітав чиновницький адмінресурс.

Відповідаючи на заяву «регіоналів», «нашоукраїнець» Валерій Асадчев спростовував причетність представників «Нашої України» до складання «чорних списків», назвавши такі обвинувачення «відвертою неправдою». За ініціативу ж інших політичних чи громадських об’єднань «Наша Україна» не відповідає.