Кушнарьов – Ющенку, а не генсек – президенту

Занадто політично активний останнім часом харківський екс-губернатор Євген Кушнарьов написав відкритого листа Вікторові Ющенку. Не Президентові, а «як громадянин громадянину». Автор листа себе теж не підписував жодним титулом, бо, як сам наголосив, «Євген Кушнарьов – це вже достатньо!».

Учорашній другий «народний демократ», а нині генеральний «новий демократ» у перших рядках свого листа нагадав Ющенкові, що таке демократія, а що – безвладдя. Далі застеріг, щоб революція не стала «святом помсти». Адже «піднімають голови і нишпорять хижим поглядом» ті, хто вже виконує передвиборні обіцянки Ющенка «розтрощити всю «бандитську» владу». Кушнарьов попереджає Ющенка, що він може залишитися без «високопрофесійної управлінської ланки, адже ідеологічні чистки обертаються боротьбою сірості проти особистостей, …ціна їх визначатиметься кількістю зламаних доль».

На вчорашній прес-конференції Кушнарьов заявив, що вирішив звернутися до Ющенка після того, як отримав десятки листів, де йдеться про жахливі, за його словами, факти ідеологічних переслідувань. Найактивніше, як каже Кушнарьов, до розправи вдаються перебіжчики-хамелеони, які «готові сьогодні нищити своїх колишніх колег, аби вислужитись перед новою владою». Кушнарьов прізвищ не називав, але знає тих, хто «вже вчетверте зраджує». Натякнув, що серед них є навіть «учорашні довірені особи кандидата Януковича та його заступник». На харківщині, наприклад, «першими перефарбувалися далеко не найкращі і не моральні» чиновники…

Утім, і лист Кушнарьова можна розцінити як перший крок учорашнього «розкольника-сепаратиста» й держчиновника назустріч новому главі держави. Крок, щоправда, нібито з піднятою головою. «Не тривога за власну долю, а мій громадянський обов’язок», виявляється, керував пером генсека «Нової демократії».