На Троєщині курсуватиме тролейбус № 10

Вулицями Милославською, Радунською та Марини Цветаєвої відучора почав курсувати тролейбус № 10. Відкрили нову тролейбусну лінію Київський міський голова Олександр Омельченко та  голова Деснянської районної держадміністрації Києва Віктор Лага.

Не встигли ще перерізати стрічку, як люди звернулися до Київського голови з проханням додати кілька зупинок, щоб зменшити проміжки між ними. Мер на це відповів, що маршрут прокладено до поліклініки, а до неї, як правило, прямують не тільки ті, хто ходить на дискотеку. Тож саме для таких людей можна зробити більшу кількість зупинок, щоб їм було зручніше. І районна влада, вочевидь, потурбується про це.

Загалом у Києві споруджено 150 кілометрів тролейбусних ліній. А маршрут № 10 став вісімнадцятою, яку спорудило ВАТ «Трест «Київміськбуд-6», зазначив голова правління товариства Іван Даниленко.

– Міська влада разом із районною навіть у нелегких фінансово-економічних умовах продовжує послідовно розбудовувати Троєщину, щоб поліпшити життя киян, – із такими словами звернувся до жителів масиву, які зібралися на майданчику біля нової тролейбусної зупинки, Олександр Омельченко. – Радився з керівництвом району і почув таке побажання: впродовж року виконати великий комплекс робіт із благоустрою всіх озер на Троєщині, аби створити гарні зони відпочинку для жителів масиву. Ми обов’язково цю роботу заплануємо і виконаємо, – заявив мер.

Олександр Омельченко подякував усім службам та організаціям, які взяли участь у спорудженні тролейбусної лінії. Запевнив, що роботу виконано якісно, у короткі терміни, з кошторисом понад п’ять мільйонів гривень. Уздовж маршруту встановлено 100 нових опор, 200 натрієвих енергозберігаючих світильників, відремонтовано окремі ділянки доріг.