Столиця готується до інавгурації Президента

Рішенням Верховного Суду вже сьогодні дозволено опублікувати результати президентських перегонів. Отже, днями відбудеться й інавгурація новообраного Президента України. До затвердженої парламентом процедури належить і присяга першої особи держави на вірність народу, яку він дасть на майдані Незалежності.

Зрозуміло, Майдан потрібно підготувати до урочистостей, хоча дату ще не уточнено. Тож Київський міський голова видав розпорядження про підготовку до історичного заходу. Новорічну ялинку вже демонтовано, а «Київміськоформлення» виготовляє святкове тематичне оформлення, яке разом із державним прапором прикрасить усі споруди навколо Майдану і вул. Хрещатик. На звичному місці оперативно встановлять сцену. А в день інавгурації із 10.00 до 22.00 з усіх динаміків від Європейської площі до Бессарабської лунатиме радіотрансляція церемонії.

На Хрещатику і на майдані Незалежності очікується щонайменше мільйон людей. Запропоновано зменшити кількість торговельних наметів.

Державтоінспекція організує рух транспорту, стоянки біля готелів «Козацький» та «Україна», на вулиці архітектора Городецького. Чергуватимуть бригади швидкої допомоги. Аби всі охочі змогли вчасно потрапити на Майдан, а після церемонії роз’їхатися по домівках, розроблено графіки роботи пасажирського транспорту.

І остання подробиця: на вулицях, прилеглих до майдану Незалежності, встановлять достатню кількість біотуалетів.