«Блакитні» і «рожеві» за союз двох громадян

Учора в Москві представники сексуальних меншин провели акцію, що, на їхню думку, прискорить вирішення проблеми одностатевих шлюбів у Росії, повідомляє «Утро.ru». Організатори дійства – депутат Держзібрання Башкирії Едвард Мурзін і редактор гей-журналу «Квір» Ед Мішин. Чоловіки в присутності «кольорової» групи підтримки подадуть заяву про вступ у шлюб до Бутирського загсу Москви.

«Цей «похід» до загсу нам потрібний, щоб одержати офіційну відмову у реєстрації шлюбу, – повідомив Ед Мішин. – З таким документом ми зможемо відстоювати свої права далі. Адже в Конституції Росії не написано, що люди однієї статі не можуть одружуватися.»  До того ж у Сімейному кодексі зазначено, що шлюб – це добровільний союз між чоловіком і жінкою, а борці за права сексменшин хочуть, щоб  це поняття формулювалося як союз двох громадян.

Едвард Мурзін запевнив, що сам не належить до сексменшин, а лише бореться за демократичні свободи і права людей. Бутирський загс, до речі, обрано не випадково: у 1994 р. тут намагався зареєструвати свій шлюб  літератор Ярослав Могутін, однак Могутіна і його партнера тоді навіть не пустили на поріг.