Сюрпризи від пана Рунчака

Композитор, диригент, баяніст Володимир Рунчак вчора знову запросив киян до Будинку вчених на свято музики – концертне турне серії «Нова музика в Україні»: сезон 2004–2005 роки.

Щоб музика композиторів-сучасників звучала протягом усього концертного сезону, маестро шість років тому заснував проект «Нова музика в Києві». Згодом проект, що полюбився слухачам, став масштабнішим – «Нова музика в Україні». З ініціативи Володимира Рунчака вперше прозвучали окремі оркестрові твори композиторів-класиків ХХ століття Д.Шостаковича, А.Веберна, Е.Вареза. Він представив слухачам і найновіші твори українців Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Вікторії Польової…

«Серія концертів «Нова музика в Україні» відкрита для всіх композиторів, кому є що сказати слухачам», – акцентує пан Рунчак.

Учора кияни слухали музику польського композитора Вітольда Лютославскі – 20 коляд для голосу та фортепіано, що так просвітлюють душу в ці дні святок – цілого великого циклу радісних днів першого місяця нового року.

Віолончеліст Золтан Алмаші – соліст ансамблю «Київська камерата» – представив як композитор свою сонату для віолончелі та фортепіано. А Володимир Рунчак – свої нові твори для віолончелі.

У концерті взяли участь український піаніст Йожеф Ермінь, віолончеліст Золтан Алмаші, співачка камерного хору «Кантус» Світлана Глєба, відома киянам як учасниця фестивалів «Київ-Музик-Фест», «Музичні прем’єри сезону».

Тож частіше заходьте до Будинку вчених. Володимир Рунчак обіцяє багато сюрпризів у цьому сезоні.