Принц Гаррі не поїде до Освенцима

Принц Вельський Чарльз наказав своєму синові Гаррі, який спричинив скандал, прийшовши на одну з вечірок у нацистській формі, відвідати меморіальний комплекс в Освенцимі, а також попросив поїхати до концтабору й другого свого сина – Вільяма, повідомляє Газета.ru. Він упевнений, що зробивши це, молоді люди усвідомлять весь жах нацистських злочинів.

Раніше відвідин меморіалу від Гаррі зажадали єврейські громади Великої Британії. Однак Гаррі відмовився спокутувати свою провину поїздкою до Освенцима й обмежився лише вибаченнями: «Я дуже шкодую, якщо когось скривдив чи поставив у незручне становище. Це був необдуманий вибір костюма, і я прошу вибачення».

Британська єврейська рада прийняла вибачення. «Ми задоволені тим, що принц вибачився, –  заявили організації. –  Інцидент пов’язано з поганим смаком». До речі, на 27 січня в Польщі призначені урочистості на честь 60– річчя з дня звільнення Освенцима, де загинули сотні тисяч в’язнів нацизму.

Але, як і у всякій родині, у малолітнього бешкетника знайшлися захисники. Його тітка герцогиня Йоркська впевнена, що принц не повинен ще раз вибачатися, а критичним нападкам на нього слід покласти край. «Гаррі чудовий юнак. Зараз він потребує підтримки, а не критики», –  сказала вона. І додала, що пресі час «дати хлопцеві спокій».