«Естетичне виховання» для всієї планети

Першими ж своїми концертами кілька місяців тому група «Естетичне виховання» спричинила сенсацію в українській поп-рок-музиці: такої виконавської якості та витонченості важко пригадати. Свій статус інтелектуалів від музики команда довела, презентувавши дебютний альбом в Національному університеті імені Тараса Шевченка.

Нині в кімнаті 329 студенти вивчають філософію, а не так давно у її стінах виступали Грушевський та Винниченко. Бельгієць Луї Франк, колишні учасники «Океану Ельзи» Дмитро Шуров та Юрій Хусточка з’явилися в образі підстаркуватих професорів.  Музиканти «Естетичного виховання» здивували заявою, що альбом є ніби пробним камінцем та майже не вплине на подальший розвиток групи: «Ми ще остаточно не знайшли свій звук, але плануємо це зробити приблизно у третьому альбомі. Головне, що ми розуміємо свою мету».

Платівка ж «Face Reading» складається з 12 англомовних композицій та відеоверсії пісні «Кохання» від Віктора Придувалова. За словами музикантів, режисеру вдалося передати найголовніше – взаєморозуміння в групі та стан кохання. Вже навесні має з’явитися новий відеокліп «Естетичного виховання». Загалом, музиканти зовсім не збираються відпочивати – якнайшвидше планують записати другий альбом. Уже є готовий матеріал – ці пісні група виконує і на концертах. Солісти щойно повернулися із туру модними клубами Лондона, Ліца, Парижа, Рене. «Виступати для глядачів Європи не менш приємно, ніж перед українською публікою, – зазначив лідер колективу Луї Франк, – люди не лише відчувають музику, а й розуміють слова, тому контакт групи та слухачів ще кращий». До речі, після концертів у Лондоні група отримала понад сорок запрошень виступати на різних європейських майданчиках. Перед безперечними творчими успіхами, які неодмінно очікують на них, музиканти написали для себе таємний маніфест – збірку  законів, за якими «Естетичне виховання» живе та розвивається. «Ми не лише український колектив, а група усієї планети, тому що граємо інтернаціональну музику», – відкрив одну з резолюцій таємного маніфесту директор гурту Влад Мітцовський.