Малий Мікі теж любить воду

У США компанія, що клонує на комерційних засадах домашніх тварин, продала свій перший «продукт» – клонованого кота, точну копію того, якого не стало рік тому.

Клієнтка компанії – жінка з Техаса заплатила за копію 50 тис.доларів. Маленький Нікі є клоном іншого Нікі, який не дожив до 17 років. Господарка клона стверджує, що маленький Нікі повадками теж схожий на попередника. Старий Нікі любив воду, що трохи незвичайно для котів, і його наступник почав виявляти до води некотячий інтерес.
Каліфорнійська компанія має вже п’ять інших замовлень на подібне клонування. А загалом тут сподіваються зробити до кінця року 50 клонів кішок. Дослідники також працюють над можливістю такого ж тиражування собак.

Клонування домашніх тварин, на відміну від клонування людей, дозволене законом у США. Однак  з цим не погоджуються багато активістів рухів захисту тварин. Вони вважають неетичним клонування тварин, коли є тисячі бездомних кішок і собак.

А серед учених достатньо скепсису: мовляв, клони народжуються з генетичними відхиленнями, вони схильні до набуття серйозних хвороб, раннього старіння й смерті. Однак компанія, яка хоче на клонуванні добре заробляти, заявляє, що використовує якусь нову технологію, що дає змогу отримувати ефективніші результати.