Цигарки сховали у брусах

На пункті пропуску «Краківець», що на українсько-польському кордоні, наші прикордонники і митники виявили партію контрабандних цигарок. Автомобіль «Сканія» (відправник – рівненське приватне підприємство) за документами віз півтори тисячі соснових брусів до польського містечка Пьонкі. Спритні ділки начинили бруси цигарками – аж 9600 блоків втиснули в них.

Затриманий вантаж митники оцінили в 380 тисяч гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Вірменський коньяк українського розливу

Партію дивного коньяку виявили українські митники в морському порту «Іллічівськ». У автомобілі «Рено», який був на грузинському теплоході «Грейсфальд», знайшли вірменський коньяк (як значилося в документах). Насправді ж, за етикеткою, імпортер з Одеси, етикетка та корок – київські, акцизні марки дніпропетровські.

«Сузукі» без коліс

Двоє громадян України намагалися провезти через кордон без документів два мотоцикли «Сузукі». Спинили відважних контрабандистів у пункті пропуску «Тиса» на Закарпатті: прикордонники заглянули в їхній мікроавтобус і побачили два мотоцикли без коліс. Вартість такого товару, придбаного в Італії, – 28 тисяч гривень. А продати його «бізнесмени» мали намір у Чернівцях.

За інформацією Державної прикордонної служби України