Якщо гроші довіряєте пошті

Із 15 січня Укрпошта запроваджує двосторонній обмін міжнародними електронними переказами між Україною та Вірменією. Переказ грошей здійснюватиметься через Міжнародну фінансову систему Всесвітнього поштового союзу.

Перекази, адресовані на банківський рахунок адресата, а також на рахунки підприємств, організацій, установ не приймаються.

Здійснюються міжнародні електронні перекази, адресовані фізичній особі за місцем її проживання (знаходження), а також «до запитання». Гроші для переказу приймаються в національній валюті України. Сума переказу соціально значучих неторговельних платежів не обмежується.

Якщо йдеться про переказ коштів як допомогу родичам, то сума не може перевищувати гривневий еквівалент 450 ЄВРО від однієї особи на місяць.

Переказ, що надходить в Україну, виплачується в гривнях. За пересилання міжнародного електронного переказу плата стягується залежно від суми, що переказується. Зокрема, вартість міжнародного електронного переказу – 10 відсотків від суми, що переказується, без урахуваня ПДВ. Водночас плата не може бути меншою за 1 долар США, зазначає прес-служба Укрпошти.