Змінив прізвище – зміни життя

Людина змінює своє прізвище з різних причин. Найчастіше до цього вдаються жінки, коли одружуються. У колишньому Союзі багато євреїв за допомогою зміни прізвищ намагалися уникнути сталінських переслідувань. Дехто змінює прізвище, аби уникнути «побачення» із правоохоронними органами.

Однак нещодавно з’явилася дещо несподівана оказія: усім, хто бажає, можна було стати учасником акції «Зміни прізвище на Медофф». Її організувала одна із радіокомпаній та відома торгова марка. Участь у акції побажали взяти 600 осіб, хоча змінили прізвище лише дев’ятеро.

Що ж спонукало цих людей піти на такий крок? Люди, які ставали переможцями місяця, отримували приз – поїздку до Єгипту. Переможцю акції напередодні Нового року вручали грошову премію – 2005 доларів США.

Щоправда, власники нового прізвища пояснюють це не меркантильними розрахунками. «Вирішувати практично не довелося, – говорить Людмила (в минулому Куц), – я одразу зрозуміла, що хочу мати це прізвище. Я буду залишатися Людмилою Медофф і надалі. Прізвище дуже стильне і звучне, тим більше, що з ним моє життя справді змінилося на краще!»Сергій Медофф (у минулому Галушко) – достатньо успішний чоловік у рекламному бізнесі, щоб змінювати прізвище лише заради можливого призу (до речі, саме він і отримав грошову винагороду). «Мені подобалося й моє попереднє прізвище. Згідно з умовами угоди, які я зобов’язувався не розголошувати, певний час я не маю права змінювати прізвище на інше. Я вже півроку Медофф, але поки що не знаю, чи залишиться воно у мене й надалі. Поживемо – побачимо».

Студентку Криворізького економічного університету Вілену довго переконували батьки, друзі та працівники паспортного відділу в тому, що не варто змінювати прізвище: «Однак я змінила прізвище і не шкодую. Раніше я трохи потерпала від самотності, а нині у мене з’явилося стільки друзів…»

У будь-якому разі, члени клубу Медофф відзначають, що нові прізвища викликають інтерес у друзів та колег. Адже якщо для слов’янського вуха закінчення «ов» звучить природно, то записане у паспорті та інших документах іноземне закінчення «офф» зумовлює цікавість.

Переможця конкурсу обирали «виборці» – учасники вечірки. Кожен із дев’яти учасників мав продемонструвати свої таланти у трьох номінаціях: танцях, співах та створенні образу певного персонажа (Тарзана, Пушкіна, Вєрки Сердючки).