Наскаржили 621 том

Представники колишнього кандидата на пост Президента України Віктора Януковича таки оскаржують у Верховному Суді результати повторного голосування 26 грудня.

Керівник виборчого штабу Тарас Чорновіл розповів журналістам, що вони назбирали 621 том паперових матеріалів і 233 відеокасети, які доправили мікроавтобусом. І все задля того, аби Верховний Суд розглянув можливість призначення повторних виборів Президента України.

Але, як сказав учора представник Віктора Януковича в Центральній виборчій комісії Нестор Шуфрич, Верховний Суд «попередньо відмовив» у прийнятті відеокасет  як речових доказів.

Відповідаючи на запитання про те, яка швейцарська адвокатська контора представлятиме інтереси Януковича у Верховному Суді, він сказав, що ця адвокатська компанія має більш ніж сторічний досвід роботи і вже «брала участь у  таких процесах». За його словами, одним із представників захисту інтересів Януковича у Верховному Суді буде член женевського парламенту. У такий спосіб команда Януковича намагатиметься «апелювати не тільки до українських політиків, а й до представників Європи».

Шуфрич визнає, що у  разі, якщо Верховний Суд України не задовольнить скаргу Януковича, акції протесту,  які нині відбуваються у східних регіонах України, можуть  перекинутися як до  Києва, так і до інших міст України.

Вчора біля будинку Верховного Суду стояло близько 20 прихильників Януковича, які тримали в руках біло-блакитні прапори із символікою Януковича, а також прапори прогресивних соціалістів.