Президентське вето столиці не заважає

Верховна Рада подолала вето Президента України на підвищення прожиткового мінімуму. Ми запитали Київського міського голову, як це позначиться на столичному бюджеті?

 

– Київська влада впродовж останніх років пропагує і втілює в життя підвищення рівня доходів населення, – сказав Олександр Омельченко. – Середня зарплата киян минулого року становила 1029 гривень. І ми не тільки сприйняли це як позитив, а й ініціювали спільно з народними депутатами подолання президентського вето. Учора я підписав розпорядження, за яким усім непрацюючим пенсіонерам до Водохреща виплатять по 20 гривень одноразової допомоги. Сума невелика, але для пенсіонерів не зайва. Зверніть увагу: якщо минулими роками таку допомогу місто надавало людям, які отримували не більш як 220, потім 270 гривень, то тепер її нададуть пенсіонерам із доходами не більш як 300 гривень. Оце і є наша позиція.

Якщо 2005 року місто матиме такі фінансові та економічні показники, як торік, немає жодних сумнівів, що столиця виконає всі свої зобов’язання в соціальній сфері.