Руки за спину, пані чиновниця!

На вулиці Великій Житомирській співробітники підрозділу боротьби з корупцією Київського УСБУ затримали при отриманні хабара начальницю одного з відділів Управління житлово-комунального господарства Києва.

Як повідомив співробітник прес-центру столичного управління СБУ Ігор Забілик, у чиновниці вилучили речові докази – 20 стодоларових американських банкнот, які вона щойно отримала від керівника комерційної структури. Перевірка грошей в ультрафіолетовому світлі виявила на купюрах помітки спеціальною речовиною, яка залишила сліди на речах та руках зловмисниці.

За оперативними даними спецслужби, підприємницькі структури, що прагнули працювати у міських комунальних проектах, воліли мати дозвільний автограф затриманого держслужбовця, чию прихильність, як бачимо, щедро винагородили.

Кримінальну справу, порушену за статтею «хабарництво», розслідує міська прокуратура.

За даними прес-центру, співробітники столичного управління СБУ протягом минулого року до відповідальності за ознаками службових злочинів притягнуто понад 30 осіб.

За корупційні гріхи рішеннями судів вже позбавлений волі на 8 років начальник відділу управління Державної комісії з цінних паперах та фондового ринку столиці Микола Оганян, до адміністративної відповідальності притягнуто шістьох управлінців різних рангів.