Портфелі і навколо них

Анатолій Кінах став першим із четвірки найімовірніших кандидатів на пост прем’єра нового уряду, хто вирішив зустрітися з журналістами для публічної бесіди. Тимошенко, Порошенка й Мороза цього тижня навіть у парламенті не було видно. Як і Ющенка.

Тож Кінах дещо привідкрив завісу: «Ми провели перші консультації. Хочу доповісти, що й надалі у коаліції спільно працюємо над першими 100 кроками нової влади, йдеться не лише про економічні питання». При цьому кандидатів на прем’єра він називає не опонентами, а лише соратниками. Про кадрові питання Кінах не розповів «з етичних міркувань». Хоч про це за «зачиненими дверима» таки дискутують. «Іде пошук оптимальних конфігурацій, рішень, які ще більше сконсолідували б нашу коаліцію.

Найближчими днями все стане відомо», – прогнозує Анатолій Кінах. Консультації, очевидно, зайшли далеко, адже на них уже міркують  навіть над тим, як «забезпечити результат на парламентських виборах».

Щодо майбутніх посад, то Кінах переконаний, що не можна допустити, «як при Януковичу, коли розмова про коаліційний уряд перетворилася на цинічну і брудну торгівлю портфелями». Анатолій Кирилович готовий отримати від нового президента будь-який «портфель» – «аби лише той кредит довіри, який народ дав Ющенкові, був виправданий».

Щодо чуток про «портфель» для М.Азарова, Кінах має власну думку: «Ті, хто працювали в уряді Януковича, втратили моральне право працювати в новому уряді». При цьому він перелічив кілька фактів зловживання владою, головні – фальсифікація виборів та популістські передвиборні соціально-економічні рішення, що підірвали економіку.

Лідер ПППУ також оприлюднив програму «стратегічного економічного розвитку України та подолання негативних поточних соціально-економічих тенденцій».