Шабаш під хоругвами

Новообраного президента ще не приведено до присяги, а проти «режиму Ющенка» організація «Братство» Дмитра Корчинського вже намагалася провести мітинг та пікетування Верховної Ради.

Щоправда, справжнього мітингу не вийшло. На це збіговисько прийшло десь із півсотні людей. Не видно було й Корчинського під стінами парламенту. І це при тому, що за написами на червоних прапорах було  зрозуміло, що, крім «Братства», до акції долучилися також Партія регіонів, Прогресивна соціалістична партія, ВЛКСМ і проросійське «Православне братство». Та ще – біло-сині прапори кандидата Януковича. Державних символів – жодного!

З уст невідомих «ораторів» здебільшого лунали образи і брудна лайка на адресу Ющенка, його соратників і дружини, нашої ЦВК й американського ЦРУ.  Вкрай агресивні люди палили помаранчеві прапори, топтали попіл з них. І все це, зважте, під хрестами, іконами й церковними  хоругвами.  Один із «братчиків» заліз на дерево і щось кричав про об’єднання «православних  слов’ян-патріотів» та інших антиющенківських сил.

Висновок один: якщо таким буде обличчя нової опозиції, то з цими соратниками Януковичу не позаздриш і на парламентських виборах.

Учасники акції подейкували, що планували щось на кшталт погрому помаранчевого наметового містечка. Але  навіть для пікету ВР необхідної кількості людей не зібрали. Який у такому разі з Корчинського (як він себе називає) «революціонер»? Чому ж він мовчав, коли мирна революція відбувалася? Схоже, автор «війни в натовпі» злякався народу. Бо мільйони – не натовп.