А про безпеку не подбали

Мешканці Нивок і Виноградаря, пасажири приміських електричок раділи, коли було відкрито нову станцію метрополітену «Сирець». Адже зв’язок із центром міста став зручнішим.

Занедбану і колись захаращену місцину навколо нової станції причепурили: прибрали сміття, висадили дерева і кущі, встановили огорожу вздовж дороги, світлофор… От тільки про безпеку пішоходів не подбали.

Упродовж дня тут можна спостерігати типову картину: під залізничним мостом люди буквально кидаються під колеса автомобілів. Причина банальна: зупинка тролейбусів у бік Нивок – на протилежному боці вулиці Щусєва навпроти ресторану «Дубки», тобто вже за мостом. А перехід із світлофором – за 200 метрів від мосту, ще й до нього треба чималий гак зробити. А люди цінують свій час, особливо коли поспішають на роботу, тож і намагаються йти навпростець. Тим часом автомобілі з обох боків на цій ділянці (міст розташовано мовби у «ямі») розганяються до заборонених швидкостей, незважаючи на попередження: «Рух контролюється приладом». Гальма вищать чи не щохвилини. До бійки між водіями і пішоходами ще не доходило, але ненормованою лексикою атмосферу насичено вдосталь.

Ми виїхали на місце і спробували проаналізувати ситуацію. А вона така, що шляховикам, доки не сталося трагедії, потрібно негайно вживати заходів. Виходів із ситуації можна запропонувати три. Перший, найдешевший, – перенести зупинку тролейбусів у бік Нивок до пішохідного переходу із світлофором. Другий – навпроти існуючої зупинки намалювати на дорозі «зебру» і облаштувати «лежачих поліцейських». Третій – як продовження виходу з перону електрички побудувати пішохідний місток для переходу вулиці Щусєва. Тоді можна буде на повну силу радіти появі нової станції метрополітену «Сирець».