Відсотки сплачує держава

Держслужбовці купуватимуть житло за безвідсотковий кредит. Адже з 1 січня 2005 року набула чинності відповідна постанова уряду, підписана колишнім прем’єром Віктором Януковичем.

Кредит може отримати кожен держслужбовець, який перебуває на квартирному обліку і спроможний внести одразу не менше ніж 10 відсотків вартості об’єкта кредитування. Відсоткова ставка за користування кредитом компенсується коштом держбюджету. Кредит можна отримати один раз упродовж усього строку служби. Здійснювати таку операцію уповноважений «Ощадбанк». Максимальний термін виплати кредиту становить 20 років. Його обсяг визначається за встановленою для певного регіону вартості будівництва одного квадратного метра житла, із розрахунку по 21 квадратному метру площі на одного члена сім’ї плюс 10,5 квадратних метрів на родину.

При цьому кредити не видають держслужбовцям, які вже отримали позички на житлове будівництво, купівлю житла чи пільгові кредити за рахунок бюджетних коштів, а в разі припинення перебування на державній службі кредит виплачується коштом отримувача.