Питна вода – у нормі

Головний державний санітарний лікар Києва Ірина Козлова повідомила, що в грудні 2004 року санепідслужба столиці продовжувала посилено наглядати за джерелами централізованого і децентралізованого водопостачання Києва.

Санітарний режим Дніпра перевіряла комісія за участю міськсанепідстанції та служби екологічної безпеки. На очисних спорудах проводили випробування нових, ефективніших реагентів. Постійно контролювали ефективність роботи очисних споруд на Дніпровській і Деснянській водопровідних станціях, щогодини досліджували залишковий активний хлор у питній воді, що її подавали насосні станції міського водопроводу до водопровідної мережі.

Для санітарно-бактеріологічного і хімічного аналізу питної води було відібрано 380 проб. За даними лабораторних досліджень, якість води в джерелах водопостачання і в розподільній мережі відповідала чинним стандартам. Питна вода безпечна в епідемічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом.

Постійно контролювали санітарно-технічний стан і якість води бюветних комплексів. Для лабораторного дослідження було відібрано 486 проб води. У зв’язку з періодичним підвищенням вмісту заліза в окремих бюветах (унаслідок недостатнього водорозбору), за приписами санепідслужби виконувались санітарно-профілактичні заходи, зокрема промивка, а за потреби – дезінфекція.