Які коти нині в моді?

Найпримхливіша у світі – мода. А примхи її від того, що люди прагнуть змін чи то у власній зовнішності, чи то в одязі, оточенні… Тож не дивно, що нині в моді й деякі породи котів.

Аби дізнатися, які кішечки нині найпопулярніші у столичних модниць, я звернулася до професійного фелінолога, представника Міжнародної асоціації любителів кішок «Rolandus Union International», лікаря ветеринарної медицини Ольги Коротконожкіної. Вона розповіла, що цього сезону наймоднішими вважаються породи голих безшерстих котів, так звані сфінкси. «Одна з причин їхньої популярності – відсутність шерсті й ніжна бархатиста шкіра. Тому ці створіння безпечні, їх можуть заводити навіть алергики», – пояснила пані Коротконожкіна. Представники цієї породи добрі й лагідні. Проте дуже теплолюбиві та потребують особливого догляду (іноді їх треба одягати, щоб не замерзли).

Друге місце на п’єдесталі моди посідають британці та короткошерсті шотландські висловухі коти (скотіш фолд). «Британці в основному мають голубий окрас і характерну плюшеву шерсть та чеширську усмішку», – зауважила досвідчений фелінолог.  А для шотландських характерні вуха, які не стоять, як у всіх інших котів, а висять. До того ж у цих красунчиків очі зазвичай такого ж кольору, як їхнє тіло! Перевага цієї породи в тому, що її представники мають урівноважений характер і дуже прив’язуються до свого господаря.

– Але все це не означає, що ми обов’язково повинні слідувати моді! Ваш вибір залежить лише від особистих симпатій та характеру, – наголосила пані Коротконожкіна.

Виявляється, що нявкучі створіння мають свій особливий характер. Тож пухнасту чи голу «товаришку» треба вибирати перш за все з огляду на власний характер, щоб між людиною і твариною не виникало суперечностей. Якщо вам потрібна активна кішечка, то підійде короткошерста, наприклад сіамська, якщо ж спокійна та флегматична – перської породи. Бажаєте щось середнє? Тоді нинішні модниці саме для вас!