У подарунок

У подарунок киянам на Новий рік столичні кондитери випекли 150-кілограмовий торт діаметром близько двох метрів. Презентували диво в універмазі «Україна». З поверхні торту – солодкої засніженої галявини, прикрашеної жовтогарячими і блакитними цукровими зірочками, усіх вітали зі святами фігурки Діда Мороза і Снігуроньки.

КиЇв разом з італійською областю П’ємонтом (центр – Турин) стали «Європейськими регіонами 2005 року». Керівники міст обміняються візитами, підпишуть низку домовленостей про співпрацю. Відбудуться виставки-презентації галузей – культури, економіки, соціальної сфери, туризму. За почесне звання з Києвом змагалися 22 регіони з 46 країн – членів Ради Європи.

Труби для Київської ТЕЦ-6 закуповує АЕК «Київенерго». Оголошено відкритий конкурс на закупівлю мідно-нікелевих труб для облаштування конденсатора турбіни енергоблока №3. Конкурсні пропозиції приймають до 20 січня 2005 року, а результат оголосять 21 січня.

ВІдкрити між Москвою і Києвом швидкісний маршрут, аналог «Червоної стріли», готове до Дня залізничника (перша неділя серпня) ВАТ «Російські залізничні дороги». Дістатися зі столиці України до столиці Росії й навпаки можна буде за 9 годин зі швидкістю 140 кілометрів за годину. Нині ця відстань долається за 13 годин.

Найбільше житла на початку року введуть в експлуатацію у Дарницькому районі столиці. Програмою житлового будівництва по Києву на 2005 рік заплановано здати у першому кварталі року понад 200 тисяч квадратних метрів житла, з них 98 тисяч – у Дарницькому районі столиці. Майже 40 тисяч – у Печерському, 20 тисяч – у Святошинському, близько 42 тисяч – ще у п’яти районах столиці.