Вогонь із Вифлеєму

Учора символічною передачею в Україну вогню з Вифлеєму у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва продовжилася акція «Вифлеємський вогонь миру», яку проводить Пласт – Національна скаутська організація України. Акція розпочалася 22 грудня 2004 року, коли на польсько-українському кордоні пластуни перебрали Вогонь у скаутів Польщі. До кінця січня пластуни передаватимуть його по дитячих притулках, лікарнях, державних установах та церквах по всій Україні.

Щороку перед Різдвом скаути Австрії привозять Вогонь із Вифлеєму і передають його скаутам Європи за допомогою «скаутської естафети». Вони запалюють свої свічечки у церкві, розташованій на місці народження Ісуса Христа, і розвозять його по світу, супроводжуючи різдвяними вітаннями.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, місці народження Ісуса Христа. Перша згадка про нього датована XII століттям. Тоді один із учасників христових походів привіз це світло з Вифлеєму як дар для своєї родини і близьких. Вифлеємський вогонь символізує випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і світу. Світло тепла, миру, радості, злагоди і сподівань. Щороку мандрує він по світу, долаючи кордони і єднаючи християн у часі Різдва Христового. Цей вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу Вечерю. Також його передають усім, хто далеко від рідної домівки, щоб ті, що перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Інф. «ВК»