Шляхи співпраці

Головне управління з питань внутрішньої політики Київської міськдержадміністрації, Центр інновацій та розвитку і Навчально-методичний центр «Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні» влаштували у столичному Будинку вчителя семінар-практикум «Міська влада і громадські організації Києва: шляхи співпраці». Привітав зібрання заступник голови Київської міськдержадміністрації Володимир Ільгов.

Громадських організацій у Києві близько 3000. На семінарі побувало більш як 200 їхніх представників. Досвідчені фахівці розповіли, як правильно, не порушуючи законів, вести скромний бюджет неприбуткових організацій. Йшлося про найнеобхідніше – джерела і форми фінансування, правильне документування кожної операції. Давалися практичні поради щодо платних послуг, основної та неосновної діяльності. Громадські організації мають скромний бюджет, не завжди вдається найняти досвідченого бухгалтера, тож розповідь про особливості бухгалтерського обліку, розрахунків та фінансової звітності була зовсім не зайвою.

Поінформували керівників і представників столичних громадських організацій і про очікувані зміни в законодавстві 2005 року, надали зразки всіх необхідних документів і відповіли на всі запитання. Представники ветеранських, молодіжних, жіночих, благодійних організацій зазначали, що такі заходи дуже потрібні. І що варто організовувати круглі столи, де можна буде поділитися досвідом і налагодити співпрацю між собою.