Дитсадок із басейном і солярієм

У столиці народжується дедалі більше немовлят і потреба в нових дитсадках та школах постійно зростає. Тож столичні зодчі, окрім проектування сучасних торговельно-розважальних центрів, працюють і на благо дітей. Днями на містобудівній раді вони представили ескізні проекти дитсадка і школи, які мають звести на Печерську.

Чудовим місцем для розташування ясел-садка стане нижня тераса Старонаводницької балки. Саме тут невдовзі розпочнеться будівництво сучасного дитячого закладу загального типу. Головний архітектор проекту Янош Віг розповів, що він розрахований на 150 малюків, яких розподілять у восьми групах. До кожної з них передбачено окремий вхід. Зодчий зауважив, що вікна всіх груп виходитимуть у внутрішній двір, який розташується всередині напівкруглої триповерхової споруди. Огорожею закладу стане живий паркан із зелених насаджень. Загальна площа території – 63 сотки.

Окремі спальні, їдальні та музична зала – це ще не всі зручності, які передбачено проектом для малюків та вихователів. Мабуть, найбільше дітлахам сподобається басейн на третьому поверсі. Хоча зодчі у своїх кресленнях передбачили й солярій! Щодо парковок, то архітектор упевнений, що їх у сусідніх будинках удосталь, і окрема стоянка для авто батьків та персоналу не потрібна.

Неподалік дитсадка, на вулиці Старонаводницькій, 2-20 з’явиться і сучасна чотириповерхова школа на 24 класи. Але архітектор Янош Віг у своєму проекті пропонує і п’ятий поверх – для басейну під скляним куполом. Хоча він буде другим за ліком, бо перший – для учнів молодших класів – на одному з нижніх поверхів. Для школярів передбачено спорудити й стадіон із біговими доріжками і спортблок з тенісними кортами, тренажерною залою і тиром.

Загалом же, ці передпроектні креслення ухвалив і рекомендував прийняти за основу головний архітектор Києва, голова архітектурно-містобудівної ради Василь Присяжнюк.