Пані генерал

Указом Президента України напередодні Нового року звання генерал-майор міліції присвоєно начальнику департаменту зв’язків із громадськістю МВС України Тетяні Подашевській. Це перша в історії України жінка-генерал.

Утім, свій шлях до висот міліцейської службової ієрархії Тетяна Леонідівна починала торувати не в аскетичних кабінетах правоохоронного відомства. Вона сіяла розумне, добре, вічне на освітянській ниві – у звичайній середній школі. Вміла знайти ключик до будь-якого дитячого серця, тому й запросили талановиту вчительку працювати в кримінальній міліції у справах неповнолітніх.

Саме тут вияскравився ще один талант Подашевської. Її робота потребувала контакту із засобами масової інформації. Отож, набувала журналістсько-організаторських якостей. Її перехід до відповідної структури Кіровоградського обласного управління внутрішніх справ не став несподіванкою ні для кого.

Але її енергія й активність, журналістська вдача, сприяли розширенню діапазону і діяльності Тетяни Леонідівни. І ось вона у Києві, де поступово сходить на вищий щабель, без сумніву, дуже важливого для МВС департаменту, робота якого впливає на імідж міліції.

Нині Тетяна Леонідівна створює умови для роботи журналістів, які висвітлюють діяльність Міністерства внутрішніх справ. Із Подашевською співпрацювати легко, приємно і продуктивно. Передусім, що вона однаково уважна до всіх і до кожного. Не запобігає перед більш «розкрученими» ЗМІ і не дозволяє ні йоти зневажливості до менш іменитих. Вона добре володіє ситуацією і швидко знаходить відповіді на всі запитання, що виникають у наших колег.

Окрім того, Тетяна Подашевська – чарівна, доброзичлива жінка. Як сказав колись Котляревський: «…і весела, й жартлива». Вона також хороша мати трьом своїм діточкам: Русланові, який з миротворчою місією перебуває зараз у Косовому, Ілоні та Ярославі…

Тетяно! Пані генерале, дозвольте всупереч Статуту поцілувати вам руку. Ваш Євген ХОРУНЖИЙ, звичайний підполковник у відставці