Заслужений вечірківець

Як на диво, високосний, 2004-й став щасливим і знаковим не лише для нашої молодої держави, а й для столичної «Вечірки». Цього року цілком заслужено звання заслуженого журналіста удостоївся редактор віддділу спорту нашої газети, справжній професіонал Валерій Валерко.

Наш колега, за його ж висловом, – людина щаслива, бо йому вдалося втілити свою заповітну дитячу мрію. Ще 14-річним гравцем футбольної команди із загубленого в житомирських лісах села Устинівка, яка зуміла вибороти право на участь у фінальній частині першого республіканського турніру «Шкіряний м’яч», Валерій мріяв стати спортивним журналістом. Щоб по гарячих слідах брати інтерв’ю в учасників змагань та писати про футбол для широкого загалу. Наступного року виповниться три десятиліття з того дня, як у газеті «Молодь України» з’явилася перша публікація про улюблену мільйонами гру за підписом Валерія Валерка.

Відтоді в різних виданнях вийшли сотні його інтерв’ю і кореспонденцій, звітів і репортажів, які наш колега вів з багатьох спортивних арен різних країн світу. І всі вони відзначалися не лише високою професійністю, широкою ерудицією та власним почерком, а й справжнім українським національним колоритом і духом. З ким тільки не поталанило зустрітися Валерію за ці роки – з чемпіонами й рекордсменами, світовими знаменитостями й легендарними зірками! А він і досі не втратив допитливості й бажання пізнати й побачити більше.

Це ж, до речі, стосується й ще одного захоплення нашого колеги. Він не менш палкий театрал – з 1973 року й до сьогодні не пропустив жодної прем’єри столичних франківців!
Щасливий Валерій і тим, що має багато друзів і не лише серед колег, а й серед читачів. Та й син Олесь – теж спортивний журналіст – уже гідно продовжує справу батька. Мріє наш Валерій Петрович і не про одну власну книгу.

Тож хай Бог дає йому здоров’я й наснагу ще довго-довго займатися улюбленою справою!

ВЕЧІРКІВЦІ