Депутат широкого профілю

І політики претендують на Книгу рекордів Гіннесса. У Верховній Раді цього скликання Кармазін виступив понад півтори тисячі разів! Як член Комітету з питань правової політики. Хоча виявляє свою компетентність в усіх сферах політичного життя. Либонь, не знайдеться законопроекту, з приводу якого він би не висловився. Депутат активно виступає, коли обговорюються закони, що стосуються і фермерства, і бюджету, і прожиткового мінімуму, і змін до Конституції, і державної мови. Радіослухачі вже давно впізнають його по голосу.

А все завдяки великому життєвому і професійному досвіду. Юрій Кармазін тривалий час працював районним прокурором та обласним суддею в Одесі, де виходець з Черкащини ще 1981 року закінчив університет.

Та й нинішнє скликання Верховної Ради – вже третє у депутатському стажі Юрія Анатолійовича. Два попередні рази його обирали одесити. 2002 року – вся Україна за списком блоку «Наша Україна». У парламенті попередніх скликань Ю. Кармазін очолював Комітет з питань боротьби з оргзлочинністю й корупцією, слідчі комісії ВР в справах Криму та АСК «Бласко».

Як член Партії захисників Вітчизни не міг не долучитися до захисту демократії під час помаранчевої революції. Та ще перед тим він найактивніше критикував провладного кандидата і його уряд. Якось, коли парламентські «більшовики» перед виборами наполягали на припиненні пленарних засідань ВР, лідер проурядової групи «Союз» Микола Гапочка в інтерв’ю «Вечірці» пояснив їхній намір так: «Навіщо давати Кармазіну можливість на всю країну щодня паплюжити уряд Януковича». Боялася стара влада Кармазіна! А він її – ні. У кожному законопроекті бачить те, що може зашкодити людині.