Що рік наступний нам готує?

Такою була тема «Телепресклубу», на який, крім журналістів, прийшли і гості – народний депутат України Володимир Стретович, представники Київської міськдержадміністрації, артисти. Вів прес-клуб директор ТРК «Київ» Валерій Ткачук. Запис передачі відбувся в передноворічні дні в казино SPLIT. А побачимо це святкове дійство на телеекранах 1 січня о 19.15 (ТРК «Київ»).

Іскристими танцями й жагучими піснями про циганську дорогу, про циганську підкову на щастя розпочали-закрутили-завихрили святкову зустріч артисти циганського ансамблю «Романс» разом із своїм керівником заслуженим артистом України Ігорем Крикуновим.

А де веселі й такі талановиті роми – там, звичайно ж, і віщування. Та цього разу не циганочка-красуня розповідала долю, дивлячись на долоню… Із телеекрана звертався чоловік-віщун – паролог. І провіщав день завтрашній не одній людині, а всій нашій країні. Вірити чи ні – це справа особиста. Але прислухатися варто. Так ось… 2005-й рік буде переломним для всієї України. Тобто, очікується нова тенденція розвитку, буде різкий злам і зміни на краще.

Народний депутат Володимир Стретович у свою чергу кинув не на циганські карти, а розгорнув мапу політичну: «Чи не кожна людина в Україні у дні помаранчевої революції відчула, що вона значуща для держави, 2005-й буде роком всенародного українського оптимізму».

Під кутом покровительки театру Мельпомени – прогноз народного артиста України, начальника Головного управління культури, мистецтв і охорони культурної спадщини КМДА – Олександра Биструшкіна. Він обіцяє киянам яскраво-феєричні мистецькі події нового року: обов’язково 2005 року (до дня Святого Миколая) відкриється на Дніпрових схилах диво-казковий театр ляльок. Відбудеться міжнародний фестиваль балету «Серж Лифар де ля данс», також – фестиваль юних піаністів пам’яті Володимира Горовиця.
А коли автор цих рядків нагадала присутнім, що 2005-й – це час підготовки до 100-річчя газети «Вечірній Київ» – вікопомної події для киян і, безперечно ж, для всієї України (бо 100-річчя «Вечірки» – це літопис життя кількох поколінь киян, жива історія Києва), то Олександр Биструшкін спрогнозував: «Культурна програма ювілейних святкувань «Вечірнього Києва» буде велика й багата. Музи разом із Головним управлінням культури КМДА будуть надто прихильні до газети та щедрими». Запам’ятаймо це!
Додамо: директор ТРК «Київ» Валерій Ткачук на розвиток теми акцентував на ролі «Вечірки» в житті нашого славного міста. Нагадав, що традиційним Дням Києва, Дням столиці, передували велелюдні й масштабні Дні «Вечірнього Києва», коли іменини улюбленої газети святкувало все місто.

А ось продюсер всеукраїнського відбіркового конкурсу «Євробачення-2005» Олена Мозгова розкрила карти на найближчу перспективу: 27 лютого 2005-го в Палаці спорту відбудеться фінал відбіркового конкурсу. Змагатимуться п’ятнадцять фіналістів, тож, нарешті, дізнаємося, хто представлятиме Україну на «Євробаченні-2005».
Ігор Крикунов не стримався, аби не повідомити і прогноз… свого 2,5-річного онука. Малюк, хоча багато розуміє, але говорить ще погано, особливо ж важка для нього літера «к» – її не вимовляв зовсім. Та ось в один з гарячих днів помаранчевої революції, коли зайшов до дитячої кімнати, вухам не повірив: онук завзято вимахував своїми брязкальцями і в такт ритмічно промовляв: «Ю-щен-ко! Ю-щен-ко!»

– Якщо вже й дитя так скандує, то нас чекають помаранчеві, сонячні дні, – вважає і Крикунов-старший.

У новорічний вінок серпантину й блискучого «дощику», під передзвін бокалів із шампанським, впліталися вітання від пана Ткачука, і – як завжди – щемні й чудові пісні народного артиста України Анатолія Матвійчука. І, звичайно ж, пісні й віщувальне «ку-ку-рі-ку» – від головного героя року – Півня, в супроводі студентів Національного університету культури і мистецтв. Півень був бадьорий та веселий, а це віщує…