Позиція чітка і зрозуміла

Учора під час брифінгу заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий підсумував роботу міського парламенту впродовж 2004 року.

– Рік для столичної влади був досить складний і з політичного, і з інших поглядів, – розпочав свій виступ Володимир Борисович. – За цей час було прийнято рекордну кількість рішень – 1163. Коло питань дуже широке. Це і низка програм – екологічних, соціальних, економічних тощо. Київрада знаходила можливість підвищувати зарплатню медикам і вчителям. Опікувалися культурним розвитком столиці. Вирішували й питання власності та виділення землі. Щодо політичних рішень, то Київрада, особливо в подіях останніх двох місяців, займала чітку, зрозумілу киянам позицію.

– Працюємо над усуненням недоліків, – зазначив Володимир Яловий, – зокрема над вдосконаленням системи розподілу землі і власності. З наступного року виділення землі відбуватиметься тільки на конкурентних засадах.

Володимир Борисович нагадав, що напередодні було прийнято бюджет столиці-2005, більш соціально спрямований, ніж попередній. Соціальна складова в ньому становить майже 60 відсотків. У бюджеті передбачено підвищення зарплатні вчителям, медикам і прирівняним до них категоріям.

– Рішення Київради про виділення землі в Пущі-Водиці для «обраних» було, мабуть, чи не найрезонанснішим.. Чому депутати не реагують на вимоги своїх виборців і не скасовують це рішення? – запитав «Вечірній Київ».

Володимир Яловий відповів:

– Було відповідне звернення, підкріплене всією необхідною дозвільною документацією. Жодних порушень у виділенні земельних ділянок для депутатів Верховної, і міської рад не було. Щодо площ цих ділянок, то безумовно, питання є. Але задля збереження ландшафту загалом, можливо, рішення було прийнято правильне. А з приводу того, скасовувати чи не скасовувати його, то це питання розглядала, зокрема, й Верховна Рада, але не дійшовши якихось висновків, зняла його з порядку денного. Тому й ми не маємо підстав для перегляду. Хоча, на мій погляд, тут є і певна політична складова. Тим більше, що у списках є й одіозні постаті. Проте говорити про незаконність рішення не можна.

Відповідаючи на інші запитання, Володимир Яловий розповів про будівництво житла за програмами «50 х 50» і молодіжного кредитування, спростував інформацію про підвищення найближчим часом тарифів на житлово-комунальні послуги та проїзд у громадському транспорті. Не підтвердив він і чуток про зменшення кількості районів у столиці, хоча й зауважив, що таке рішення дало б змогу оперативніше керувати містом.