По гарячих слідах

За добу у столиці скоєно два розбійні напади, які правоохоронці розкрили «по гарячих» слідах.

Як повідомили в центрі громадських зв’язків київської міліції, у Дарницькому районі близько першої години дня наряд відділу державної служби охорони затримав жителів Рівненської області. Гості столиці, 29 та 33 років, зайшли у приміщення магазину «Мобільний зв’язок», що на Харківському шосе, та, погрожуючи дерев’яною палицею 19-річному продавцеві, відібрали 90 гривень і 16 мобільних телефонів. З місця пригоди втекти зловмисникам не вдалося. Досить швидко їх затримали співробітники міліції. Зараз зловмисники під вартою та дають свідчення правоохоронцям. Міліціонери перевіряють приїжджих на причетність до схожих злочинів.

О дев’ятій годині вечора наряд патрульно-постової служби міліції Печерського райуправління затримав жителя Житомирської області. 35-річний чоловік, озброївшись ножем, вийшов на столичні вулиці. Блукати у центрі міста довелося недовго. Незабаром, на вулиці Мечникова, зловмисник уже обрав собі жертву – 40-річна жінка, злякавшись ножа в руках невідомого, залишилася без мобільного телефону та 300 гривень. Грабіжнику не вдалося зникнути з місця пригоди, адже його затримали правоохоронці.

Через годину співробітники карного розшуку Дніпровського райуправління міліції затримали 22-річного місцевого жителя, який без запрошення завітав до однієї з квартир на бульварі Верховної Ради. За попередніми даними, хлопчина потрапив у помешкання завдяки підказці друзів і йшов туди, знаючи за чим. Подзвонив у двері – йому відчинили. Тож молодик «не розгубився» й, вдаривши господаря, пройшов далі та взявся «за справу». Візит до згаданої квартири закінчився для хлопчини досить непогано. Залишаючи помешкання, зловмисник прихопив із собою майже 140 доларів США, 150 гривень та відеокамеру. Господар, прийшовши до тями, викликав міліцію. Грабіжника затримали неподалік пограбованої оселі майже через сім годин після скоєння злочину. Наразі він під вартою та спілкується із правоохоронцями. Співробітники міліції докладають зусиль, щоб затримати його спільників.