Олександр КУЛИК: «Для дітей – найбільше сюрпризів»

Воно й справді: кожне свято в дитинстві очікувалося, як щось надзвичайне. Надто – Новий рік. Знаючи, що начальник Головного управління у справах сім’ї та молоді Київської міськдержадміністрації, депутат Київради по виборчому округу № 66 у Святошинському районі, член Постійної комісії Київради з питань самоврядування та інформаційної політики Олександр Кулик велику увагу приділяє турботі про дітей і прищепленню їм любові до національних традицій, цікавлюся, що він приготував для них цього разу.

– На моєму виборчому окрузі на Микільській Борщагівці розташовані три загальноосвітні школи, дві школи-дитсадки «Довіра» та «Дзвіночок» і два традиційні дитсадки, – розповів Олександр Михайлович. – Перед Днем святого Миколая ми з настоятелем церкви Введення в Храм Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату, що на вулиці Ромена Роллана, 10-а, отцем Сергієм (Петленком) обійшли всі дошкільні навчальні заклади і вручили 1000 дошкільнят чималі цукеркові набори. Отець Сергій благословив дітей, розповів про святого Миколая, Різдво Христове й Новий рік, вихователькам усіх груп подарував образки з Миколаєм.

Привітали ми з Днем святого Миколая і першокласників. Я подарував чималенькі «миколайчики» з медом, маком і повидлом вагою 300 грамів, щоб діти могли й домашніх почастувати, а народний депутат України Володимир Бондаренко – чудово ілюстровані збірки українських народних казок «Святковий вечір», альбоми для малювання, фломастери, пластилін і набори кольорового паперу. Кожну книжку ми з Володимиром Дмитровичем підписали.

Всіх 1000 учнів перших – четвертих класів свого виборчого округу я запросив на новорічні вистави у Палац культури «Святошин». Опісля, як і годиться, вони отримають подарунки від Діда Мороза. Після різдвяного богослужіння 7 січня планую, як і на День святого Миколая,  організувати гарний обрядовий концерт. Отець Сергій поблагословить усіх, хто збереться біля храму, відтак знані мистецькі гурти «Божичі», «Дай, Боже» чи ще якісь заспівають обрядових пісень – заколядують, защедрують, як це робилося по всій Україні з давніх-давен. Знаєте, на День Миколая було холодно й падав мокрий сніг, але ні дорослі, ні малі не розходилися, поки не закінчився концерт. Ми з отцем Сергієм привітали всіх і вручили дітям по величенькому «миколайчику».

Управління, яке я очолюю, як і щороку, подбало про дітей. Ми повністю викупили квитки на три вистави у Палаці культури «Більшовик», у Молодому театрі та в Київському театрі оперети. 2500 квитків роздали так, щоб на святі побували учні з кожної школи. Я постараюся побувати на кожній виставі, особисто привітати дітей та їхніх батьків із Новим роком і Різдвом Христовим, аби висловити повагу і гостинність. Дітям зі студентських родин закуплено і буде вручено 4000 подарунків від Діда Мороза.