Долучіть свою фантазію

У першу чергу на ялинку треба повісити електричну гірлянду з лампочками (але не саморобну – з вогнем не жартуйте), а після – ялинкові прикраси: спершу великі, потім маленькі. Яскраві повісьте на найвиднішому місці так, щоб їх не затуляли інші. Іграшки зазвичай вішають на нитках, але вони заплутуються, перекручуються, рвуться, тож краще скористатися звичайними канцелярськими скріпками. Скріпку треба розігнути так, щоб на маленький гачок повісити іграшку, а великим прикріпити її до гілки. Швидко, зручно вішати і знімати. До  того ж різнокольорові скріпки можуть бути елементом декору.

Ялинка  в кутку кімнати – це вже свято. Але й саму кімнату варто причепурити. На стінах можна розвісити хвойні гілочки, прикрашені дрібними зірками, бантами, метеликами, серпантином. Ялинкову мішуру можна накрутити на дріт, надати їй оригінальної форми і підвісити цю «фантазію» до люстри, торшера, дзеркала.

Може у вас залишилися дрібненькі гілочки  хвої – не викидайте їх. Ними гарно прикрасити святковий стіл. Гілочки підріжте гострим ножем  навкіс, поставте на добу у воду, а потім зрізи залийте  розтопленим воском, стеарином і розкладіть хвою біля тарілок, між блюдами.

Кімнату можна прикрасити «засніженими» гілками. Зробити це нескладно: натріть на тертушку пінопласт і посипте ним  гілочки, які перед цим злегка змочіть у клеї.

Якщо маєте не одну, а кілька гірлянд, прикрасьте ліхтариками  карниз, люстру чи просто покладіть їх на велику красиву вазу. Не забудьте і про таку річ, як свічка. Її також можна прикрасити новорічною мішурою, обвити стрічкою чи кольоровою смужкою паперу.

Готуємо подарунки

Для новорічного подарунка треба упаковку: коробочку, скриньку, конверт із кольорового паперу… Їх теж слід прикрасити, обгорнути, наклеїти із фольги всілякі зірочки, сніжинки чи символ наступного року – Півня. Гарним буде подарунок, загорнутий у клаптик тканини і перев’язаний стрічкою з бантом.

Якщо ви приготували подарунок, куплений і упакований у магазині, доповніть його бодай якимось новорічним штрихом – зеленою хвойною гілочкою, серпантином, маленькою кулькою чи Дідом Морозом. Це свято особливе, і дуже хочеться, щоб воно було неповторним, запам’яталося усім надовго. Тож пофантазуйте і зробіть його саме таким.