Будьмо пильними!

Народний депутат України Микола Томенко, якого жартома називають «народним артистом», оголосив збір на майдані Незалежності. Останнім часом для киян це культове місце, яке ледь не стало додатковим місцем роботи на громадських засадах. Як говорила Юлія Тимошенко, люди вже звикли після роботи йти на Майдан, щоб відстояти ще одну зміну.

«Ведучий» помаранчевої революції на майдані Незалежності Євген Нищук оголосив порядок денний: виступ зірок української естради, а згодом – лідерів опозиції. Щоб люди не потерпали від інформаційного голоду, через кожну годину подавали новини від «5 каналу». Люди із піднесенням сприйняли повідомлення, що Віктора Ющенка з перемогою вже привітали президент Грузії Михаїл Саакашвілі та президент Польщі Александр Квасьнєвський. Почути інформацію «5 каналу» про реакцію на результати українських виборів одіозного російського політика та сина юриста Володимира Жириновського (про потребу провести нові президентські вибори в Україні влітку 2005 року) вдалося з труднощами – Майдан засвистав його черговий епатаж.

Ближче до 19-ої години прибули лідери опозиції. Головний соціаліст країни Олександр Мороз, привітавши людей із перемогою, попросив бути пильними. Адже маємо непоодинокі випадки, коли святкування перемоги на попередніх парламентських виборах, як і на виборах мера Мукачевого, виявилося передчасним. Отож, перемогу доведеться захищати, якщо не на вулиці, то в суді.

І справді, команда Януковича не хоче змиритися з програшем, а тому прагнутиме реваншу в стилі «Верховний Суд-2». Інша річ, що знайти в своїх рядах Катеринчука чи таких же успішних юристів Януковичу навряд чи вдасться.