Мільйонерами стають у грудні

Триста років тому великий маг, алхімік і масон, знавець секретів вічної молодості та всіх мислимих і немислимих способів як заробляти гроші – граф Каліостро – з’явився при дворі Людовика XVI і запропонував провести першу французьку національну лотерею.

Ідея, запозичена в арабів, які, у свою чергу, привезли її з Китаю, його величності сподобалась. Указ про лотерею було підписано і графу Каліостро, як найбільш обізнаному, доручили очолити королівський лотерейний комітет. А через кілька місяців комбінатор усіх часів і народів прихопив половину виграшного фонду і втік за кордон. Французи обурилися й влаштували революцію. Афериста впіймали і засудили на довічне ув’язнення...

Ні, анекдотик про Каліостро не для нас. Принаймні не для Української Національної Лотереї. Її розиграші проводяться в системі «он-лайн». Виграші, хоч якими б вони були, видають без затримок. «А часті виграші в Супер Лото, – вважає директор Української Національної Лотереї Михайло Победимський, – доводять, що в лотерею можна не тільки грати, але й вигравати. А джек-поти для того й існують, щоб їх зривати і ставати справжніми мільйонерами».

До речі, про них, про щасливчиків. Тільки в грудні 2004 року в Україні на трьох мільйонерів стало більше: 1 грудня киянин виграв рекордний джек-пот України – 8100000 гривень; 15 грудня 2750000 гривень дісталися мешканцеві Білої Церкви; а 18 грудня власником 1000000 гривень став 82-літній житель міста Рівного.