Настрій на кожен день від «Ексклюзиву»

Зала засідань, лаконічно обставлена офісними меблями, учора раптом ожила і заговорила до працівників видавництва «Київська правда». Створені з любов’ю та натхненням вишиванки, рушники, картини, краватки…

Біля оригінальних  сервізів у вигляді кукурудзи чи капусти завмирали добрі господині, бо вже подумки частували з них своїх рідних. «Необхідно змінювати форму посуду, який маємо. Не шмат порцеляни  має стояти на столі, а річ-символ», – вважає Любов Моторна, директор Всеукраїнського творчого об’єднання «Ексклюзив», яке привезло у видавництво цю красу. Наче магнітом притягували погляди українські обереги, здатні  закликати в дім щастя, добробут, здоров’я і всілякі гаразди. Окрасою будь-якого помешкання могли стати авторські іграшки  Сажотрус, Бабуся, Домовик, створені з соломи.

Майстри української народної творчості з «Ексклюзиву» від 1995 року знані серед дипломатів, послів, депутатів усіх рівнів. А от кияни майже не бачили їхніх робіт, бо виставки влаштовують зрідка: коли-не-коли  якась бібліотека чи кінотеатр дозволять використати свої площі. Отже, придбати їхні роботи в Києві дуже складно. Народні майстри вірять, що в Новорічні та Різдвяні свята здійсниться їхня заповітна мрія – влада Голосіївського району або, можливо, міська виділить для них приміщення.