Президента обирали після обіду

Професій та захоплень у світі існує чимало. Однак чи не найголовнішою минулої неділі, якщо не брати до уваги працівників виборчих комісій, стала  для багатьох робота спостерігача. Саме ним був я 26 грудня на дільниці територіального виборчого округу 220, що в Подільському районі столиці.

Першим, хто прийшов на час відкриття дільниці, був 29-річний Сергій Антохін, працівник приватного автопідприємства. Сказав, що сам не очікував, що буде першим. Але, щоб не запізнитися на роботу, поспішав якомога раніше виконати свій громадянський обов’язок.

До обідньої пори відбувалося надто спокійне голосування. Люди приходили з інтервалом сім-вісім та десять хвилин. І це майже втричі повільніше, аніж було 21 листопада, поділилася інформацією секретар комісії. Лише понад 10 відсотків із 2612 виборців завітало до 12 години. Однак після  обіду процес пішов значно швидше та веселіше.

...Несподівано на дільницю завітав чоловік, як на мене, – головний претендент на майбутнє Євробачення. Його голосний спів, байки, скоромовки не тільки надихали на роботу, а й добряче веселили чверть години всіх присутніх.

Головною несподіванкою для мене стала інформація про те, що усього 12 заяв про голосування на дому було подано від виборців округу. Щоб задовольнити цю потребу, столична влада надала 2 автомобілі, які доставляли скриньки для голосування й відвозили усіх хворих та немічних  до своїх осель.

Певний мікроконфлікт виник тоді, коли молода дівчина, якій три дні тому виповнилося вісімнадцять, хотіла проголосувати, однак забула своєчасно подати заяву. Не дозволили проголосувати за свою дружину й сивочолому чоловіку.

Підсумовуючи, скажу: більшість киян цього разу, перш ніж прийти й обрати свого президента, спочатку добре виспалися, поснідали, а вже по обіді з 13 до 16, усією дружною сім’єю робили свій вибір. Правильний вибір.