Як Боярка струшувала тишу

Хто не знає пристоличної Боярки, порівняно молодого містечка? Проте Будаївка – його колиска – одне з найдавніших поселень в Україні вела свій лік від невеликого слов’янського городища часів Київської Русі.

Я помітила (бо ж уже понад 20 років є боярчанкою) дивовижну рису: в часи суспільних потрясінь Боярка струшує оту заспокійливу тишу санаторіїв та сотень дач і вирує національними настроями в унісон столиці, а в чомусь і випереджаючи її. Так було 1990 року, коли Боярка – місто «комсомольської слави» – усе вбралося в синьо-жовті прапори й завирувало рухівськими осередками. Так і в дні помаранчевої революції.

Під час переголосування 26 грудня я була спостерігачем на дільниці №12 виборчого округу №96. Це в центральній частині Боярки. Активність виборців висока – проголосувало понад 78 відсотків людей, внесених до списків виборців. Потік виборців – протягом усього дня, кілька боярчан (з молоді) завершили це патріотичне дійство за 15-10 хвилин до 20-ї години.

Голова дільничної комісії Стелла Михайлова в присутності членів комісії та спостерігачів погасила 621 невикористаний бюлетень.

А підрахунок  голосів, що також відбувся під гострим поглядом спостерігачів від обох кандидатів у Президенти України, перевершив усі сподівання прихильників Віктора Ющенка: за нього проголосувало 85,6 відсотка виборців (1769 осіб). За Віктора Януковича – 11,8 відсотка (244 особи). Проти всіх – 48 голосів, недійсними визнано 6 бюлетенів.

Голова дільничної комісії Стелла Михайлова прокоментувала: «Під час попереднього голосування, 21 листопада, Янукович набрав 267 голосів, а Ющенко – 1704». 
Не було зауважень щодо перебігу виборів у представника Ющенка Антона Мегедя. А посланець від Севастополя з Партії регіонів Семен Меленчук (сторона Януковича) також сказав: «Підрахунок голосів було проведено правдиво».